7 vliegen in één klap voor vroegere postgebouw

MET ZELE 3.0 KIJKT ZDB NAAR HET GROTERE PLAATJE VOOR DE TOEKOMST VAN ZELE

Op de nieuwe website is het ZDB-programma volledig ter beschikking. Een opmerkelijke speerpunt ervan is de ingebruikname van het vroegere, te renoveren postgebouw in het centrum van Zele. De gemeente heeft dit enkele jaren geleden voor amper 350.000 euro kunnen aankopen.

ZDB hanteert hier “het 7 vliegen in-een-klap-principe”.

Continue Reading

ZDB tegen Groene Stroom-project dat Zeelse middenstand nekt

Voor ZDB zijn de krachtlijnen vrij duidelijk: Verfraaiing van de drie pleinen Markt, Zandberg en Kouterplein door waar mogelijk meer groen en waterpartijen te voorzien naast de mix van handelspanden en horecazaken. Met behoud van de parkeercapaciteit op en rond de Markt. Het centrum moet aangenamer gemaakt worden, zonder de handelaars en de burgers weg te jagen. Daar had Open VLD en CD&V die het project wél goedkeurden duidelijk nog niet bij stil gestaan. Gelukkig was er ZDB-schepen Guy De Roover, die het woord nam, waardoor de gemeenteraad uiteindelijk UNANIEM TEGEN het Groene Stroom-project stemde. 

Continue Reading

Kerstconcerten in een kerk: hoe de vork aan de steel zit

Schepen van cultuur, Guy De Roover reageert voor het eerst op de polemiek die ontstond na het kerstconcert van Christoff in de Kouterkerk eind december. “Ik reageerde zelf niet vroeger omdat ik eerst de gemeenteraadsleden vorige week wilde informeren. Maar omdat ik de verkeerde informatie vanuit de organisatie niet correct vind, wil ik bij deze die halve en volledige onwaarheden toch even rechtzetten.

Continue Reading