Persbericht

3° Zeelse Vlaaienwedstrijd tijdens kermisweekend zaterdag 6 oktober 2018

By oktober 4, 2018 No Comments

De gemeente Zele organiseert opnieuw een Zeelse Vlaaienwedstrijd en dit tijdens het eerste weekend van oktoberkermis. De wedstrijd gaat door op zaterdag 6 oktober 2018.

Zowel Zeelse inwoners als oud-Zelenaars kunnen deelnemen. Deelnemers kunnen op zaterdagvoormiddag 6 oktober tussen 9 en 11 uur een schoteltje vlaaien bezorgen op de Gemeenteschool (Bookmolenstraat 2). In de namiddag volgt de jurering, samengesteld uit voormalige bakkers van Zele en specialisten. Zo zal Lode De Roover, winnaar van de Belgische finale van de Bocuse d’Or, ook deel uitmaken van de jury. Om 20 uur zal de officiële prijsuitreiking doorgaan. De winnaar wint naast eeuwige Zeelse Vlaaienbakkkersroem ook nog een gratis etentje voor twee personen in Fleur de Lin. Ook voor de deelnemers die tussen de 2e en 20e plaats eindigen, wordt een attentie en een Zeelse geschenkbon ter waarde van 10,00 euro voorzien.

“Een mooi stukje feestelijk en cultureel erfgoed, zoals de Zeelse Vlaai , dient af en toe eens in de schijnwerpers gezet te worden. Een traditie die niet verloren mag gaan.”!

Meer informatie:

Guy De Roover

Schepen van Cultuur
0495 70 22 85
guy.deroover@zele.be